-

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών, σε δημοφιλείς ταινίες!

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών, σε δημοφιλείς ταινίες!
Fails

Ακόμη και σε μεγάλου προϋπολογισμού ταινίες, μπορεί κανείς να βρει μικρά λάθη εδώ και εκεί…

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών, σε δημοφιλείς ταινίες!

Δείτε τα λάθη:

Pride & Prejudice. Το κλασικό μυθιστόρημα Περηφάνια και Προκατάληψη, που γράφτηκε από την Jane Austen δημοσιεύθηκε το 1813. Στην έκδοση της ταινίας του Χόλιγουντ, η Lizzie φοράει Wellington μπότες από καουτσούκ. Εκτός του ότι οι μπότες από καουτσούκ δεν είχαν παραχθεί μέχρι το 1853.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 1

Pearl Harbor. Πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τις μη – καλοντυμένος γυναίκες, τις έπιαναν αν δεν φορούσαν κάλτσες από νάιλον. Στην ταινία η οποία έχει οριστεί εβδομάδες πριν από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, οι γυναίκες έχουν όλες γuμνά τα πόδια τους.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 2

Django Unchained. Ο χαρακτήρας του Jamie Foxx φοράει γυαλιά ηλίου στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας που έχει οριστεί κατά τη διάρκεια των ημερών της δουλείας. Η δουλεία έληξε επίσημα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 6 Δεκεμβρίου, 1865. Γυαλιά ηλίου, όμως, δεν είχαν φτιαχτεί μέχρι το 1925.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 3

Dirty Dancing. Στην ταινία, η Baby που την ενσαρκώνει η Jennifer Grey φοράει σορτς jean. Η ιστορία έχει οριστεί το 1963, αλλά αυτό το στυλ των σορτς δεν έφθασαν στη σκηνή της μόδας μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 4

Braveheart. Ο William Wallace ήταν ένας σκωτσέζος ιππότης που πολέμησε για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από την Αγγλία στα τέλη του 1290 του. Ο Mel Gibson, ο οποίος έπαιξε ton Wallace στην ταινία Braveheart φοράει μια σκωτσέζικη φούστα. Εκτός του ότι, οι Σκωτσέζοι δεν αρχίσαν να φοράνε σκωτσέζικες φούστες μέχρι το 1720.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 5

My Girl. Ο πρωταγωνίστρια Vada που την υποδύεται η Anna Chlumsky, φοράει ένα δαχτυλίδι διάθεσης. Η ταινία έχει οριστεί το 1972, τα δαχτυλίδια διάθεσης δεν είχαν εφευρεθεί μέχρι το 1975.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 6

American Hustle. Ο Louis C.K. παίζει τον επόπτη του FBI , Stoddard Thorsen στo American Hustle. Σε μια σκηνή o Thorsen φαίνεται φοράει ένα ρολόι Rolex 116718 GMT Master II. Η ταινία έχει οριστεί στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές του ’80. Αυτό το μοντέλο ρολογιού δεν είχε κατασκευαστεί μέχρι το 2010.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 7

Gladiator. Η ταινία βρίσκεται στην περίοδο της ζωής και του θανάτου του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου που έζησε από τις 26 Απριλίου 121 μ.Χ. έως τις 17 Μαρτίου, 180 μ.Χ.. Στο μεγάλο blockbuster, ο Russell Crowe φαίνεται να φοράει σορτς lycra, ενώ πολεμούσε με τις τίγρεις.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 8

The Informant. Η ταινία λαμβάνει χώρα από το 1992 έως το 1994. Σε μια σκηνή όπου οι χαρακτήρες παίζουν γκολφ, φαίνεται να φορούν Nike με ακίδες γιαγκολφ. Η Nike δεν είχε μπει στο χώρο του γκολφ μέχρι το 1996.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 9

Saving Private Ryan. Στην ταινία, Saving Private Ryan μερικοί από τους αλεξιπτωτιστές φοράνε μαύρες μπότες. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το χρώμα των μποτών που εκδόθηκαν ήταν καφέ. Δεν ήταν μέχρι το 1950 που άλλαξε σε μαύρο.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 10

Indiana Jones and the Last Crusade.Η ταινία πίρνει μέρος το 1938, έχει τους αξιωματικούς των Ναζό να φοράνε διάφορα μετάλλια μάχης του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ακόμη και αν ο πόλεμος δεν είχε πράγματι αρχίσει μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου του 1939.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 11

Catch Me If You Can. Η Amy Adams διαθέτει ένα όμορφο, μεταλλικό χαμόγελο γεμάτο σιδεράκια στην ταινία που στη ταινία που υποτίθεται παίρνει μέρος το 1960. Αυτά το σιδεράκια (το είδος τους) δεν εισήχθησαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 12

Robin Hood: Prince of Thieves. Ο Robin Hood έχει εμφανιστεί στην αγγλική λαογραφία, τόσο της λογοτεχνίας όσο και σε ποιήματα, ήδη από 1377. Στην ταινία με τον Kevin Costner και τον Morgan Freeman, ο Robin χρησιμοποιεί ένα τηλεσκόπιο. Αυτή η συσκευή δεν εφευρέθηκε μέχρι τον 17ο αιώνα.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 13

Schindler’s List. Οι γυναίκες στηνΕυρώπη, στις δεκαετίες του 1930 και του 1940, δεν ξύριζαν τις μασχάλες τους, την ηβική περιοχή, και τα πόδια. Στην ταινία του Steven Spielberg, όλες οι γυναίκες ήταν ξυρισμένες.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 14

Seabiscuit. Το Seabiscuit βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός μικρού αλόγου με το ίδιο όνομα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Στην ταινία, οι αναβάτες όπως ο Tobey Maguire φορούν πλαστικούς φακούς και υποσαγόνα κολλημένα στα καπέλα τους. Οι φακοί άρχισαν να χρησιμοποιούνται μετά το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και οι ιμάντες δεν εισήχθησαν μέχρι το 1956.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 15

The Aviator. Το Aviator ακολουθεί τη ζωή και τη περίοδο του ερημίτη και μεγιστάνα Howard Hughes. Σε αυτή τη σκηνή ο χαρακτήρας του Brent Spiner, ο Robert Gross φοράει γυαλιά πάρα πολύ λεπτά και μοντέρνα για το 1920.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 16

Amadeus. Σε πολλές σκηνές, το φερμουάρ για τα ρούχα είναι σαφώς ορατά. Ο Μότσαρτ έζησε το 1756 – 1791, αλλά το φερμουάρ δεν υπήρχε στα είδη ένδυσης μέχρι το 1893.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 17

The Ten Commandments. Η Anne Baxter έπαιξε την Νεφερτίτη στην ιστορία του Μωυσή. Σε ορισμένες από τις σκηνές μπορείτε να δείτε τελειώματα δαντέλας στο σουτιέν της ηθοποιού να πετάγονται έξω από το φόρεμά της.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 18

The Wedding Singer. Η κωμωδία βρίσκεται στη δεκαετία του 1980, αν και πολλοί επεσήμαναν πως το χτένισμα της Drew Barrymore δεν έγινε δημοφιλής μέχρι τη δεκαετία του 1990.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 19

Picnic at Hanging Rock. Αυτή η ταινία του 1970, βρίσκεται στην Αυστραλία για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1900. Τα χτενίσματα των μαθητριών φαίνονται να είναι περισσότερο σαν να ανήκουν στην εποχή των hippie και όχι στις αρχές του 20ου αιώνα.

Μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη κοστουμιών σε δημοφιλείς ταινίες - Εικόνα 20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ