-

Το αρχικό σενάριο της ταινίας Pretty Woman δεν είχε καθόλου..Happy end

Το αρχικό σενάριο της ταινίας Pretty Woman δεν είχε καθόλου... happy end
Απίστευτα

Η πασίγνωστη εpωτική κομεντί θα ήταν πολύ διαφορετική εάν οι παραγωγοί δεν είχαν αλλάξει το φινάλε..

Το αρχικό σενάριο της ταινίας Pretty Woman δεν είχε καθόλου… happy end

Ο παραμυθένιος έpωτας μεταξύ της αυθόρμητης Βίβιαν και του πλούσιου γόη που την εpωτεύεται αποτελεί το επίκεντρο της ιδιαίτερα επιτυχημένης ταινίας του 1990, «Pretty Woman», μίας από τις πιο γνωστές και επικερδείς ρομαντικές κομεντί του Χόλιγουντ.

Θα ήταν όμως τόσο επιτυχημένο και αγαπητό αυτό το φιλμ εάν οι παραγωγοί είχαν κρατήσει το αρχικό κόνσεπτ της ταινίας αλλά και το ιδιαίτερα σκοτεινό φινάλε της, που δεν ήταν άλλο από τον θάνατο της πρωταγωνίστριας από υπερβολική δόση ναρκωτικών;

Αυτό πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η Walt Disney Pictures δεν θα ενέκρινε ποτέ να γυριστεί ένα τέτοιο σενάριο, λόγω του κοινού της.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ζήτησε να ξαναγραφτεί το φιλμ σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, γεγονός που τελικά «γλίτωσε» της ζωή της ηρωίδας, την οποία ερμήνευσε υπέροχα η Τζούλια Ρόμπερτς.

Παρόλο που ήταν γνωστό ότι η πλοκή του φιλμ ήταν πολύ πιο «ωμή» και πεσιμιστική βάσει του αρχικού σεναρίου, το ιδιαίτερα μακάβριο τέλος που προέβλεπε αποκαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα από τον Jeffrey Katzenberg, που εργαζόταν ως executive στην Disney εκείνη την περίοδο.

Σε ένα πρόσφατο Q&A στη Νέα Υόρκη, ο Katzenberg είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν φαντάζεστε πόσες ώρες ξοδέψαμε για να πείσουμε τα “μεγάλα κεφάλια” να κάνουν αυτήν την ταινία. Το αρχικό σενάριο του Pretty Woman αφορούσε τη δύσκολη ζωή μιας πόpνης στη Hollywood Boulevard και ήταν πολύ σκοτεινό. Νομίζω ότι στο τέλος πέθαινε από υπερβολική δόση. Δυσκολευτήκαμε λοιπόν πολύ να πείσουμε τους αρμόδιους ότι θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε παραμύθι, πολλοί δεν μπορούσαν να το φανταστούν. Ωστόσο, τα καταφέραμε και, όπως λένε, the rest is history».


Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ