-

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για τον Ντάνο;

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για τον Ντάνο;

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τελικό του Survivor εξαιτίας τις αγωνιστικής του ικανότητας, δημοφιλής στο τηλεοπτικό κοινό, πρωταγωνιστής με καθημερινές αναφορές σ’ όλα τα media.

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για τον Ντάνο;

Ας το πάρουμε από την αρχή…

joy.gr

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ή αλλιώς Ντάνος, είναι ο παίκτης που (φαίνεται) να έχασε τη συμπάθεια των συμπαικτών του από την αρχή, αλλά κατάφερε, ακριβώς γι’ αυτό, να κερδίσει τη συμπάθεια όλου του κόσμου που «για πάρτη» του, όπως σχολιάζουν, «έχουν ρίξει όλα τα λεφτά τους» στις τηλεψηφορίες, μιας και έχει βρεθεί υποψήφιος για αποχώρηση πολλές φορές!

Ξεκίνησε το ταξίδι του από την ομάδα των «Μαχητών», αλλά εκείνοι αποφάσισαν, επειδή δεν τους ταίριαζε, να τον στείλουν στην ομάδα των «Διασήμων». Η παρουσία του σ’ αυτή, δημιουργούσε νέες ίντριγκες, συσπείρωσε (όπως φαίνεται) μια υποομάδα («κλίκα», κατά τους θεατές) εναντίον του και έφερε στην επιφάνεια ένα μυστικό, «το μυστικό του Ντάνου», που η πορεία αποκάλυψε ότι ήταν μια ανταλλαγή φαγητού, κόντρα στους κανονισμούς, που χώρισε την ομάδα στα δυο. Για την ακρίβεια, όπως φάνηκε, σ’ αυτούς που ήταν με τον Ντάνο και σ’ αυτούς που δεν τον ήθελαν στην ομάδα.

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για τον Ντάνο; - Εικόνα

Η συνέχεια είναι λίγο – πολύ γνωστή: ο παίκτης βρέθηκε να είναι υποψήφιος τρεις φορές, τη μία μάλιστα με υπόδειξη της Ευριδίκης Βαλαβάνη μετά από ατομική ασυλία, ο Γιώργος έμεινε στο παιχνίδι και η επονομαζόμενη κλίκα άρχισε να διαλύεται με τις ψήφους του κοινού – αποχώρησε αρχικά η Σόφη Πασχάλη, μετά ο Στέλιος Χανταμπάκης και στη συνέχεια ο Λάμπρος Χούτος. Τρία άτομα που το κοινό έκρινε ότι ,μαζί με τη Βαλανάβη, τον Μπο, και τη Νάργες, ακολουθούσαν στρατηγική για να θέσουν εκτός τον πιο δυνατό παίκτη. Ο πιο δυνατός, λοιπόν, στα μάτια του κοινού έγινε ο «αδύναμος» τον οποίο όφειλε να προστατεύσει από την αδικία…

Η πλευρά των «Διασήμων»

Οι αποχωρήσεις, όμως, των παικτών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των τηλεθεατών, αλλά και των παικτών της ομάδας των «Μαχητών» που τον γνώρισαν από κοντά έφερε αποκαλύψεις. Πρώτη μίλησε, η Σόφη Πασχάλη, που θέλει να εξηγήσει τη στάση της αρχικά μιλώντας για ένα ψάρι που έπιασε ο Ντάνος και δεν το μοιράστηκε με την ομάδα και για τις «αρχηγικές του τάσεις», και στη συνέχεια, και όταν πλέον η παραγωγή είχε κάνει γνωστό στους τηλεθεατές ότι υπήρξαν κρούσματα παράνομης ανταλλαγής φαγητού και από τις δύο ομάδες, μιλώντας πιο ανοιχτά στην εκπομπή “Survivor Panorama” και δίνοντας λεπτομέρειες:

«Αρχικά όταν είχαμε μπει στο παιχνίδι, μας είχε δηλώσει ο Γιώργος Χρανιώτης ότι μου αρέσει να είμαι εκτός ορίων. Εκείνο το βράδυ είχαμε χάσει τον Γιώργο (Χρανιώτη). Εμφανίστηκε λοιπόν ο Γιώργος και έφερε απέξω ένα delivery.

Εκείνη την ώρα, όταν πεινάς η χαρά σου ήταν τεράστια. Έγινε δύο φορές. Την πρώτη φορά ήταν ψωμί. Και το έφερε στην ομάδα. Έκανε μία κίνηση που δεν την ξέρει κανένας, μόνο κάποια αγόρια. Εγώ σαν Σόφη, δεν γνώριζα τίποτα. Ούτε τα κορίτσια. Έκανε μία κίνηση (ο Χρανιώτης) για τη δική του ευχαρίστηση και παράλληλα να ευχαριστήσει και εμάς. Και ότι προσφέρει, και σε εμάς και κάνει κάτι παραπάνω. Γίνεται αυτό το σκηνικό. Μετά εμείς κάναμε μία πολύ ωραία κουβέντα μεταξύ μας είπαμε πολύ ωραία το δεχόμαστε, αλλά δεν θα ξαναγίνει αυτό. Ήρθαμε εδώ για να πεινάσουμε και για να ζήσουμε τις συνθήκες αυτές!». Αλλά, όπως, είπε ο Ντάνος έκανε το ίδιο ακολουθώντας άλλη τακτική:

«Ο Γιώργος, καλώς ή κακώς, ήταν το δεύτερο άτομο που επιχείρησε να το κάνει, όχι όμως με τον ίδιο τρόπο. Έκανε ανταλλαγή πραγμάτων που δεν ήταν δικά του. Γιατί το καλάμι το είχαμε όλοι. Αν ανταλλάξεις το καλάμι, ρώτα μας! Έδωσε τα παπούτσια του και ισχυρίστηκε ότι τα πήρε το κύμα!».

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για τον Ντάνο; - Εικόνα1

Ήταν η σειρά του Στέλιου Χανταμπάκη να μιλήσει, όταν βγήκε από το παιχνίδι. Σοκαρισμένος προφανώς από τα όσα γράφτηκαν για τη συμπεριφορά του στα social media και τους χαρακτηρισμούς που δέχτηκε ως «αρχηγός της κλίκας» – πάντα κατά τα λεγόμενα του κοινού- πέταξε αρχικά τα “καρφιά” του για την παραγωγή, αφού θεωρεί ότι του χρέωσαν «τον ρόλο του κακού», αποκάλυψε ότι η παραγωγή γνώριζε από την αρχή για το θέμα με το φαγητό, που παραβίαζε τους κανόνες, ζήτησε (μ’ ένα video) συγγνώμη σε όσους και όσες απογοήτευσε, και στην τελευταία του συνέντευξη στο Down Town Κύπρου δήλωσε:

«Αν κάτι θέλω να καταστήσω σαφές, είναι ότι είμαι από τους παίκτες του παιχνιδιού που η συμπεριφορά μου ήταν ακριβώς ίδια, με ανοιχτές ή κλειστές κάμερες. Κι αυτό είναι κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν τόσο οι άνθρωποι της παραγωγής όσο και οι συμπαίκτες μου. Δεν είχα κανένα λόγο, τακτική ή σκοπό να παίξω κάποιο ρόλο. Ήμουν ειλικρινής.

Φυσικά. Ο Γιώργος, όπως και ο καθένας από εμάς, έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Έχουμε την ευκαιρία, και είναι κάτι που πραγματικά θα χαιρόμουν, να συστηθούμε ξανά σε πραγματικές συνθήκες.»

Ο Λάμπρος Χούτος, πάλι, υπήρξε ο πιο φειδωλός απ’ όλους μετά την αποχώρησή του δηλώντας στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη μετά την αποχώρησή του τον λόγο που ψήφιζαν οι “Διάσημοι” τον Αγγελόπουλο: «Είναι λανθασμένη αυτή η άποψη που έχει ο κόσμος. Εμένα θα μου λείψουν οι πρώτες ημέρες που ήμασταν ενωμένοι. Μετά έγιναν κάποια πράγματα και διασπάστηκε λίγο η ομάδα, αλλά αυτά γίνονται…».

Στην όλη, όμως, παράμετρο έρχεται να προστεθεί και η άποψη της Ειρήνης Παπαδοπούλου. Άλλη μια πρωταγωνίστρια, και πολύ δημοφιλής παίκτρια, που αποχώρισε οικειοθελώς αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχαν συμβεί πράγματα στην ομάδα που την πίεσαν πολύ και την απομόνωσαν. Η αγαπημένη του κόσμου «Μπουλντόζα» ήταν εκείνη που με ατομική ασυλία παρέδωσε τον Χανταμπάκη στο κοινό και τον έβγαλε εκτός- κάτι για το οποίο ο κόσμος την αποθέωσε! Και βεβαίως, είχε να δηλώσει πολλά ενδιαφέρονται για τη στάση της ομάδα των «Διασήμων» απέναντί της, απέναντι στον Ντάνο και για τη μεταξύ τους σχέση.

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για τον Ντάνο; - Εικόνα2

Όπως είπε καλεσμένη στο “Survivor Panorama”, «Ήμουν και είμαι κατά στο να μπω σε μια κλίκα ή σε μια στρατηγική, το μόνο που ήθελα ήταν να έχω μια ελευθερία κινήσεων και μια ελευθερία λόγου. Και δεχόμουν πίεση πάνω σε αυτό. Γιατί όλα είναι κατακριτέα. Δηλαδή το ότι θα μιλήσω με τον Ντάνο, σημαίνει ότι “α! είναι προς την εκεί μεριά;”. Πήγαινε έτσι. […]

Είχαμε διχαστεί… Γιατί είχε συμβεί κάτι το οποίο μέσα από την ομαδική συζήτηση που είχαμε κάνει, ότι το ρεζουμέ ήταν ότι κάποιος το ξεκίνησε για να διαχωριστούμε. Για να δει ποιοι πάνε από τη δικιά του τη μεριά και ποιοι πάνε από την άλλη. Δεν ήθελα να μπω σε αυτή την ψηφοφορία. Πάλι πήρα μια θέση στη μέση γιατί αντιλαμβανόμουν ότι αν πω «ναι» κλίνω σε μια κλίκα, αν πω «όχι» τείνω σε μια άλλη κλίκα. Και πήρα μια ουδέτερη στάση στο τι είναι δίκαιο».

Και πρόσθεσε για τον Ντάνο, που τον βλέπει και νικητή: «Εκτίμησα στον Ντάνο που όταν ήρθε στην παραλία μας ήταν ειλικρινής. Όταν εγώ τουλάχιστον τον ρώτησα για ποιο λόγο ήρθε στο παιχνίδι ήταν ειλικρινής. Και αυτό το εκτιμώ. Μου είπε “εγώ δεν ήρθα για να χάσω, ήρθα για να κερδίσω”. Με τον Ντάνο ένιωσα πως μπορεί να έχει κάνει φάουλ, το οποίο δεν ήμουν σίγουρη εάν ήταν παρεξήγηση ή αν όντως ίσχυε, ίσχυε δηλαδή. Όμως πήγα τετ α τετ, του μίλησα, του είπε ότι με ενοχλεί αυτό και αυτό, ότι δεν θα ήθελα να συνεχιστεί γιατί όποιος παίζει βρώμικα μαζί μου θα αρχίζω να παίζω και εγώ. Παρόλο αυτά του είπα πως δεν πρόκειται να σε ψηφίσω γιατί σε χρειάζεται η ομάδα μας».

Η πλευρά των «Μαχητών»

Άποψη, όμως, για τον παίκτη που έχει προκαλέσει τόση κουβέντα, έχουν και τα μέλη των «Μαχητών», με πρώτη την Ειρήνη Κολιδά, μια παίκτρια που είχε εκφραστεί αρνητικά για το πρόσωπό του και ενώ ήταν στο παιχνίδι. Η Ειρήνη, που φημίζεται για την ειλικρίνειά της, στην πρώτη της εμφάνιση μετά την αναγκαστική της αποχώρηση (στην εκπομπή RODEO) είπε για τον Ντάνο και την απόφαση να τον στείλουν στην άλλη ομάδα: «O Γιώργος ήταν ένα παιδί δυνατό και πολύ κοινωνικό, που θα μπορούσε να επιβιώσει με άλλους ανθρώπους που δεν είχε ήδη δει. Από ό,τι θυμάμαι είχε και γνωστό του τον Σπαλιάρα. Και επίσης είδαμε και κάποια χαρακτηριστικά που δεν μας έκαναν σαν παρέα που είχαμε γίνει.

Ήθελε να βγαίνει λίγο πιο ισχυρός από όλους τους υπόλοιπους. Προσπαθούσε να μας καπελώσει και να φαίνεται πιο πολύ αυτός σε κάποια γυρίσματα που κάναμε, σε κάποιες συζητήσεις που είχαμε που λέγαμε άραγε πως θα είναι, ήταν επιβλητικός και έδειχνε ότι αυτός ξέρει και εμείς δεν ξέρουμε», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σίγουρη αν τελικά πήραν τη σωστή απόφαση.

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για τον Ντάνο; - Εικόνα3

Η Ειρήνη δεν άλλαξε τα λόγια της και στις υπόλοιπες συνεντεύξεις που παραχώρησε, μάλιστα καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη υποστήριξε ακόμα πιο έντονα τη γνώμη της: «Δεν συμμετείχε στα κοινά, σε ό,τι κάναμε σαν ομάδα, σ’ αυτά που κάναμε για να γνωριστούμε,  δεν ερχόταν να μιλήσουμε και ήδη αυτό μας έκανε εντύπωση και μας σόκαρε. Όταν αρχίσαμε να κάνουμε γυρίσματα και άρχισαν “τα πήγαινε πιο εκεί να είμαι εγώ πρώτος και να φανώ εγώ”, εκεί σοκαριστήκαμε», αλλά ξανα-τόνισε «εγώ έχω μια άποψη για έναν άνθρωπο που τον γνώρισα τέσσερις μέρες, κάτι που έγινε και με την Ελένη Δάρρα, που αρχικά είχα αρνητική άποψη για εκείνη, αλλά συμβιώνοντας μαζί της, την αγάπησα. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να συμβεί με τον Γιώργο».

Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για τον Ντάνο; - Εικόνα4

O άλλος «σταρ» του παιχνιδιού, Πάνος Αργιανίδης, ο «μάνατζερ της καρδιά μας» όπως σπεύδουν πολύ να τον χαρακτηρίσουν, είχε επίσης να πει πράγματα σ’ αυτό το θέμα. Καλεσμένος στο “The 2night Show”, έμεινε κοντά στις απόψεις τις Κολιδά, αν και υπήρξε πιο αποκαλυπτικός: «Εμείς τον Ντάνο τον ζήσαμε περισσότερο από το κοινό, είχαμε ζήσει σχεδόν ένα μήνα από τις εξετάσεις, στα καστινγκ . Ο Γιώργος δεν είναι κακό παιδί, αλλά είναι δύσκολο να τον προσεγγίσεις, να σου επιτρέψει να τον προσεγγίσεις. Όταν κάποιος έχει τοίχους απέναντί σου, σταματάς, και ασχολείσαι με τα άλλα έντεκα άτομα. Όταν με κάποιες συμπεριφορές δικές του απομονώθηκε κατά επιλογή του, τότε οι υπόλοιποι απλά ταιριάξαμε όλοι μαζί.

Πιστεύω ότι κανένας στο Survivor δεν ψηφίζει αγωνιστικά, το 99% ψηφίζει συναισθηματικά. Κανένας δεν μετάνιωσε που τον δώσαμε στην απέναντι ομάδα, όχι ποτέ, κανένας στην αρχή δεν βλέπει το έπαθλο, κανείς δεν σκεφτόταν αθλητικά…», ενώ είπε ότι προσέχει όταν μιλάει για τον Ντάνο να είναι προσεχτικός εξαιτίας του “κύματος δημοφιλίας” που έχει εκεί έξω αλλά τόνισε: «Πιστεύω ότι όταν είμαστε τόσα άτομα μαζεμένα, όταν είμαστε 16 άτομα και έχουμε την ίδια άποψη να είμαστε όλοι λάθος. Αλλά σέβομαι αυτό που πιστεύει το κοινό και ξέρεις τι λέω “ας τα κερδίσει τα λεφτά, εμείς περάσαμε καλά».

Η Ελένη Δάρρα, πάλι, ήταν μια παίκτρια που ήρθε κοντά με τον Γιώργο, είχαν πιο πολύ επικοινωνία, και όπως είχε παραδέχτηκε στην εκπομπή RODEO ήταν λάθος που τον έδιωξαν από την ομάδα τους, γιατί αποδείχτηκε πολύ δυνατός παίκτης, και η ομάδα της δεν ψήφισε με αγωνιστικά κριτήρια, αλλά με συμπάθεια, ενώ καλεσμένη της Μελέτη είχε πει ότι οι συμπαίκτες της βρέθηκαν απέναντί της γιατί ήταν ανάμεσα σε εκείνους που τον στήριξαν!

Τα μεγαλύτερα «καρφιά» όμως για την ομάδα των «Μαχητών» και την απόφασή της να διώξει τον Ντάνο, άφησε ο παίκτης Δημήτρης Πασχούλας, που αποχώρησε οικειοθελώς από το παιχνίδι ήδη από την αρχή. Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη είπε τα εξής και υποστήριξε φουλ τον πρώην συμπαίκτη του: «Το παιδί ήταν και ντόμπρος χαρακτήρας και δυνατός σαν παίκτης και καλό παιδί», είπε και άρχισε να ξεδιπλώνει τη στρατηγική των «Μαχητών»: «Όταν πήγαμε στην παραλία πρώτη μέρα, ο Γιώργος πήγε και κατέβαζε όλους τους φοίνικες, τα φύλλα για να κάνουμε την καλύβα. Δηλαδή, ούτε μια μέρα δεν έκατσε το παιδί μαζί μας. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έρχεται μαζί μας. Δεν ήταν ένα συγκεκριμένο άτομο, ήταν μια παρεούλα στην αρχή.

Εγώ το εξέλαβα ότι το σκηνικό αυτό έγινε, επειδή ο Γιώργος ήταν δυνατός παίκτης, ήταν ο πιο δυνατός ίσως. Εντάξει, μετά εμφανίστηκε και ο Μάριος ότι είναι κι αυτός από τους πολύ δυνατούς. Για εμένα είναι οι δυο top αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι. Και είχαν ένα σκεπτικό ότι όποιος πάει στην ομάδα των Διασήμων πρώτη εβδομάδα, λογικά θα τον διώξουν οι Διάσημοι, οπότε τρως στον ανταγωνισμό τον δυνατό παίκτη. Είναι στρατηγική.»

Τα συμπεράσματα Αντικρουόμενες, λοιπόν, οι απόψεις των πρώην παικτών του Survivor για τον πλέον αμφιλεγόμενo, αλλά και τόσο δημοφιλή, παίκτη – μαζί πλέον με τον Γιάννη Σπαλιάρα (με τον οποίο, σημειωτέον, είναι φίλοι). Και τελικά, αντί να αντιστραφεί το κλίμα εναντίον του, ή έστω να γίνει γνωστή και μια πλευρά που χαρακτήρα του που οι τηλεθεατές δεν μπορούν να αντιληφθούν, το αποτέλεσμα είναι …ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στον 34χρονο Σκιαθίτη «γίγαντα»- συνυπολογίστε τη λατρεία των γυναικών για τη γοητεία του ως άντρα! Αυτά, πάντως, που καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω –αλλά και όσα βλέπουμε στο παιχνίδι– είναι ότι πρόκειται για μάλλον ένα κλειστό και απόμακρο χαρακτήρα, επιλεκτικό στις παρέες του, λίγο νευρικό και «τσατίλα» όταν χάνει (με τον εαυτό του, όπως λέει), αλλά με τρόπο που προσπαθεί να το διαχειριστεί πια(;), προσηλωμένο στον στόχο του 100% (να κερδίσει), αλλά και ταυτόχρονα ένα πολύ ομαδικό παίκτη, που βοηθά πολύ στη συμβίωση, ταΐζει την ομάδα (και προσέχει τα κορίτσια), έχει προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά τους και να συμβιώσει αρμονικά και χωρίς καβγάδες στην ομάδα (που μέχρι στιγμής έχει δηλώσει άπειρες φορές ότι δεν το εμπιστεύεται), εμψυχώνει στα αγωνίσματα, βοηθά τραυματίες όποιας ομάδας, πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του αφήνοντας στην άκρη το παρελθόν, είναι (μάλλον) ειλικρινής. Μένει να μας μιλήσει ανοιχτά και για αυτό που συνέβη με το φαγητό και είναι μπλεγμένο το όνομά του – αν και να θυμίσουμε ότι εκείνος πήρε την πρωτοβουλία να το παραδεχτεί στο συμβούλιο- και τότε, ναι, θα τινάξει τη μπάνκα στον αέρα από την αγάπη του κόσμου!
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ