-

Αυτό είναι το τραγούδι που – πιθανότατα- θα νικήσει στη Eurovision

Αυτό είναι το τραγούδι που - πιθανότατα- θα νικήσει στη Eurovision
Μουσική

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision έφτασε και οι αποστολές ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους διεκδικώντας τη νίκη, ή έστω ένα καλό πλασάρισμα.

Ανάμεσα στους φιναλίστ του τελικού και η Ελλάδα με την Demy και το This is Love, αλλά και η Κύπρος με τον Hovig και το Gravity.  

Αυτό είναι το τραγούδι που – πιθανότατα- θα νικήσει στη Eurovision

joytv.gr

H σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι 26 χώρες που πέρασαν στον τελικό είναι η εξής:

1. Ισραήλ 2. Πολωνία 3. Λευκορωσία 4. Αυστρία 5. Aρμενία 6. Ολλανδία 7. Mολδαβία 8. Ουγγαρία 9. Iταλία 10. Δανία 11. Πορτογαλία 12. Aζερμπαϊτζάν 13. Κροατία 14. Αυστραλία 15. Ελλάδα 16. Ισπανία 17. Νορβηγία 18. Ηνωμένο Βασίλειο 19. Κύπρος 20. Ρουμανία 21. Γερμανία 22. Ουκρανία 23. Βέλγιο 24. Σουηδία 25. Βουλγαρία 26. Γαλλία

Τα φαβορί και η Ελλάδα 

Αν και το Κίεβο, που φιλοξενεί τη φετινή Eurovision, είχε στο παρελθόν αποδειχτεί γουρλίδικο για τη χώρα μας – η Έλενα Παπαρίζου με το My Number κέρδισε στην ουκρανική πρωτεύουσα το 2005-, τα στοιχήματα για την Demy και το This is Love δεν μας δίνουν πολλές ελπίδες για μια καλή θέση. Με την ολοκλήρωση των ημιτελικών, ο στόχος της δεκάδας μοιάζει άπιαστος για την ελληνική συμμετοχή με τα προγνωστικά να μιλούν για μια θέση από το τέλος(!). Βεβαίως, τίποτα δεν μπορεί να προβλέψει τι τελικά θα συμβεί στον τελικό και εμείς κρατάμε τις ελπίδες μας ζωντανές.

Από την άλλη αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη φετινή χρονιάς θεωρείται το τραγούδι της Ιταλίας Occidentali’s Karma  και ο Francesco Gabbani – πολλοί το θεωρούν ήδη νικητήριο τραγούδι!- , ενώ με φόρα προς την κορυφή έρχεται και η συμμετοχή της Πορτογαλίας, η μπαλάντα Amar pelos dois με τον Salvador Sobral. Την τριάδα των φαβορί κλείνει η συμμετοχή της Βουλγαρίας με το τραγούδι Beautiful Mess του 17χρονου Kristian Kostov.

Ο φετινός νικητής;

Στην Ιταλία, πάντως, έχουμε να πούμε εμείς εδώ, η Eurovision …χρωστάει μια νίκη, αφού το 2015 έφτασε κοντά  με τους τενόρους του συγκροτήματος Il Volo και το τραγούδι Grande amore, ενώ η τελευταία της νίκη ήρθε το 1990. Η Ιταλία ήταν από τις χώρες που διέκοψαν τη συμμετοχή τους από τη Eurovision από το 1997 ως το 2011, οπότε και επέστρεψε ως μέλος τον Big Five (των χωρών δηλαδή που περνάνε απευθείας στον τελικό- οι άλλες 4 είναι η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και η Γαλλία).

Από την άλλη, η Πορτογαλία είναι μια χώρα που παρά τη σταθερή της συμμετοχή στον διαγωνισμό, από το 1964, δεν έχει φτάσει ποτέ στην κορυφή με την καλύτερη θέση της μέχρι στιγμής στη Eurovision να είναι η 6η (το 1996), ενώ είχε να περάσει στον τελικό (από τα προ-ημιτελικά) εδώ και 6 χρόνια(!). Φέτος, λοιπόν, μοιάζει να είναι η σειρά της, αφού ο Salvador Sobral μπορεί να της φέρει τελικά το έπαθλο. Ακούστε τον!


Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ