-

Tα καλύτερα Doodles της Google για το 2015!

Σίγουρα τα έχετε δει κάποια στιγμή που μπήκατε να αναζητήσετε κάτι στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Τα Doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα.

Το πρώτο Doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των Doodles;

Το 1998,οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν καθώς ήθελαν να πάνε στο Burning Man φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο (stick figure drawing) πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται «εκτός γραφείου». Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασικό λογότυπο της Google καθώς και την «παιχνιδιάρικη» διάθεση της τότε νεαρής εταιρίας.

Το 2000, ο Larry και ο Sergey διόρισαν τον Webmaster Dennis Hwang ως επικεφαλής της ομάδας των doodles και δώδεκα χρόνια αργότερα, η ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων (τους Doodlers) και μηχανικών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 1000 Doodles.

Tα καλύτερα Doodles της Google για το 2015!

Μερικά παραδείγματα Ελληνικών doodles

Τα Doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η Doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τα καλύτερα Google Doodles του 2015:

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα Google Doodles, επισκεφτείτε τη σελίδα της Google: Doodle 4 Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ