-

Καθηλωτικές στιγμές: “Ράγισαν” οι πέτρες με το θρήνο της αδερφής του 40χρονου Επισμηναγού

Επικαιρότητα

Σπαρακτικός Θρήνος για τον 40χρονο Επισμηναγό

Η αδερφή του 40χρονου Επισμηναγού που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα, ζει μια ανείπωτη θλίψη. Ο Επαμεινώνδας Κωστέας υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία για 23 χρόνια και είχε πάνω από 3.000 ώρες πτήσης. Η μοίρα τον έφερε να χάσει τη ζωή του όταν το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης.

Η αδερφή του 40χρονου Επισμηναγού δεν μπορεί να συνέλθει από τον χαμό του αγαπημένου της αδελφού. Εξέφρασε τον πόνο της λέγοντας: “Ήταν από μικρός το όνειρό του να πετάει. Η μοίρα του επιφύλαξε να ‘φύγει’ πετώντας. Δεν τον ήθελα ήρωα, τον ήθελα απλώς κοντά μας. Ήταν η τελευταία πτήση και είθισται στις τελευταίες πτήσεις των πιλότων να καλούν τους δικούς τους ανθρώπους να δουν την αποχαιρετιστήρια πτήση τους. Συνήθως ο Νώντας δεν ήθελε κανέναν να είναι παρών στις πτήσεις του. Ο μικρός γιος του επέμεινε ότι ήθελε να είναι εκεί. Δεν του χάλασε το χατίρι και δυστυχώς ήταν το αποχαιρετιστήριο του παιδιού, να δει τον μπαμπά του να σκοτώνεται στον αέρα”.

 

Ο πατέρας του Επισμηναγού μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε: “Έφυγε με τη μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη”.

Η πτήση της περασμένης ημέρας ήταν η τελευταία του Επισμηναγού με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye. Στο μέλλον, θα εκπαιδεύονταν σε αεροσκάφη τύπου T-6.

Οι αρμόδιοι ερευνητές της Πολεμικής Αεροπορίας εξετάζουν επίμονα την περιοχή του δυστυχήματος για να διαλευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο ότι ο ίδιος ο πιλότος επέλεξε τον τρόπο αυτό να καταλήξει την πτήση του, χωρίς να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί κινδύνοι για τους κατοίκους του χωριού του Άρι και της Μονάδας της 120ης Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ