-
Πάμε να δούμε μια ονειρική συνταγή για Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake.
Πρόκειται για cheesecake που περιστοιχίζεται από ζύμη μπισκότου με κομματάκια σοκολάτας, γέμιση κρέμας με κομματάκια σοκολάτας και βάση από θρυματισμένα μπισκότα με σοκολάτα και επικάλυψη από ζύμη.
Φωτογραφία εξωφύλλου: delish.com
Για την κρούστα της βάσης:
Για τη γέμιση cheesecake:
Για την επικάλυψη:
Για την κρούστα της βάσης:
Βουτυρώστε ένα springform αντικολλητικό τηγάνι (9”). Τυλίξτε το κάτω μέρος και τις πλευρές του τηγανιού με ένα διπλό στρώμα φύλλου αλουμινίου. Βάλτε το ράφι στη μέση του φούρνου και προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου (350 βαθμοί Fahrenheit).
Χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προσθέστε αλάτι και χτυπήστε για να ανακατευτούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά σας για να ανακατέψετε το μείγμα μέχρι τα ψίχουλα να πάρουν ομοιόμορφα υγρασία και, στη συνέχεια, πιέστε το στο κάτω μέρος (περίπου στο ένα τρίτο του ύψους) του τηγανιού springform. Βάλτε το τηγάνι στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Τοποθετήστε το τηγάνι σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε την κρούστα βάσης για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε την σε σχάρα να κρυώσει. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 °C.
Για τη γέμιση cheesecake: …
Για τη γέμιση cheesecake:
Βάλτε ένα μέτριο κατσαρολάκι ή μια τσαγιέρα (teakettle) γεμάτη νερό να βράσει.
Χτυπήστε σε μπολ το τυρί κρέμα (στη μεσαία ένταση), μέχρι να γίνει τελείως λείο (3-4 λεπτά). Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε καλά, μέχρι να γίνει απαλό και αφράτο (3-4 λεπτά). Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, ανακατεύοντας για ένα λεπτό μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε την sour cream και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τα στο χαμηλό, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τελείως λείο (περίπου 1 λεπτό). Σε κάθε ανακάτεμα φροντίστε να μην μένουν υπολείμματα των συστατικών στις πλευρές και τον πάτο του μπολ.
Προσθέστε περίπου το ένα τρίτο της ζύμης cheesecake στην κρύα κρούστα και, στη συνέχεια, πασπαλίστε με το ένα τρίτο περίπου των κομματιών σοκολάτας. Προσθέστε άλλο ένα τρίτο της ζύμης ακολουθούμενο από άλλο ένα τρίτο τσιπ σοκολάτας. Προσθέστε την υπόλοιπη ζύμη και λειάνετε την πάνω επιφάνεια του cheesecake, πασπαλίζοντας, τέλος, με τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.
Τοποθετήστε το (springform τηγάνι με το) cheesecake σε ένα βαθύ ταψί και βάλτε το στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Προσεκτικά, ρίξτε αρκετό βραστό νερό μέσα στο ταψί, έτσι ώστε να φτάσει περίπου στα μισά του ύψους του τηγανιού springform.
Ψήστε μέχρι η επιφάνεια να αρχίσει να γίνεται καφέ και να “σπάει”, περίπου για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σβήστε το φούρνο και ανοίξτε λίγο την πόρτα με ένα ξύλινο κουτάλι. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει σιγά-σιγά στο νερό του για 1 ώρα.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και, στη συνέχεια, σηκώστε προσεκτικά το τηγάνι springform από το νερό και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Βάλτε το cheesecake σε μια σχάρα και αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει εντελώς, καλύψτε χαλαρά με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά κατά προτίμηση τη νύχτα. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, αφαιρέστε προσεκτικά τις πλευρές του τηγανιού springform.
Για την επικάλυψη:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο (σε μίξερ ή στο χέρι), τη μαύρη ζάχαρη, και τη βανίλια. Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το γάλα μέχρι να γίνει όσο κρεμώδες θέλετε.
Μεταφέρετε την επικάλυψη σε ένα κορνέ και επικαλύψτε το cheesecake κυκλικά. Πάνω σε κάθε κύκλο επικάλυψης τοποθετήστε μισό μπισκότο και, τέλος, καλύψτε τις πλευρές του cheesecake με θρυμματισμένο μπισκότο.